Begeleiding

Tijdens de behandeling

Wanneer je de diagnose kanker krijgt, is dat een enorme schok. Er komt in een korte tijd veel op je af. Veel mensen hebben het gevoel dat ze geleefd worden in deze periode. Misschien heb je ook het gevoel dat alles je overkomt en dat je zelf nog maar weinig invloed hebt op wat er gebeurt.

Je voelt je eenzaam, bent moe, hebt pijn, en hebt geen controle over je leven op dat moment. Misschien ben je boos en bang. Dit zijn allemaal hele logische emoties en klachten die je kunt ervaren. Je naasten willen je steunen maar begrijpen jou misschien niet altijd.

Hoe kunnen wij jou helpen?

Samen gaan we kijken naar de problemen waar jij tegenaan loopt en waar je behoefte aan hebt. Voorbeelden van hulpvragen:

  • Vermoeidheid
  • Karakterverandering
  • Angst
  • Voeding, beweging, ontspanning en slaap
  • Cognitieve problemen
  • Aandacht psychische en sociale gevolgen
Waar?

We werken op basis van ambulante begeleiding. Dit houdt in dat wij begeleiding bieden in jouw directe leefomgeving. Het afspreken in het ziekenhuis tijdens deze vorm van begeleiding is dan ook geen probleem.

Hoe?

In samenwerking met de cliënt en eventueel betrokkenen wordt een zorgplan op maat gemaakt. Samen gaan we kijken welke ondersteuning gewenst is, welke doelen je wilt behalen en hoe we dit gaan doen. Als dit helder is dan kan er een indicatie aangevraagd worden bij de gemeente.

 

Wij helpen jou weer grip te krijgen op je leven.
Want samen staan we sterk.

Contact

Wil je meer weten over begeleiding?

Neem contact met ons op via het contactformulier.